ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ- ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΑΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ!

«Στοπ» στα σχέδια της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός ακατάσχετου «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού», μέσω του οποίου κάθε επιχείρηση με παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο θα μπορεί να εκπληρώνει απρόσκοπτα τις τρέχουσες υποχρεώσεις της προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις φορολογικές αρχές, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της, είπαν οι εκπρόσωποι των δανειστών κατά τις χθεσινές επαφές τους με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Συνόδευσαν δε τη στάση τους αυτή επισημαίνοντας στην ελληνική πλευρά ότι όσες επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους είναι μη βιώσιμες και είναι προτιμότερο να κλείσουν αντί να διευκολύνονται!

Κατά τις χθεσινές συναντήσεις τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τόσο οι επικεφαλής των επιθεωρητών των τεσσάρων θεσμών όσο και τα τεχνικά τους κλιμάκια, εξετάζοντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για το «πλαστικό χρήμα» και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, διατύπωσαν έντονες αντιρρήσεις και ενστάσεις στη ρύθμιση με την οποία προβλέπεται ότι οι εισπράξεις που θα πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις μέσω POS και ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) δεν θα επιτρέπεται να κατάσχονται στο σύνολό τους, έναντι παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά θα πιστώνονται σε ειδικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μερικώς ή ολικώς ακατάσχετους, προκειμένου να διατίθενται απρόσκοπτα και κατά προτεραιότητα για την αποπληρωμή τρεχουσών υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους εργαζομένους τους και τους προμηθευτές τους.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών τήρησαν μια ακραία στάση στο θέμα αυτό, απορρίπτοντας πλήρως την ελληνική πρόταση ακόμη και για μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό. Απάντησαν δε στην ελληνική πλευρά με το επιχείρημα ότι όσες επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο, είτε μέσω της «πάγιας ρύθμισης» των 12 μηνιαίων δόσεων είτε μέσω των παλαιότερων ρυθμίσεων «των 100 δόσεων», και είναι άμεσα εκτεθειμένες σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς δεν θεωρούνται πλέον βιώσιμες και ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να τους δίνεται καμία δυνατότητα να συνεχίζουν να λειτουργούν!

Οι εκπρόσωποι των θεσμών επέστρεψαν στο υπουργείο Οικονομικών το κείμενο του νομοσχεδίου με τα κίνητρα για τη χρήση του «πλαστικού χρήματος» και της ηλεκτρονικής τραπεζικής, προσθέτοντας στο άρθρο που προβλέπει την καθιέρωση του ακατάσχετου «ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού» την εξής γραπτή παρατήρηση: «Οι επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να ρυθμίζουν και να εξοφλούν εγκαίρως σε μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είναι μη βιώσιμες και πρέπει να κλείσουν».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

6 thoughts on “ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΤΕ- ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΠΑΡΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ!

  • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 17:11
    Permalink

    «Οι επιχειρήσεις που δεν είναι σε θέση να ρυθμίζουν και να εξοφλούν εγκαίρως σε μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είναι μη βιώσιμες και πρέπει να κλείσουν»

    Καλά είναι ανάγκη να μας θυμίζουν τους ισχύοντες νόμους ? Ομως ας τον εφαρμόσουν πρώτα στις ΔΕΚΟ και στις λοιπές κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις και Τράπεζες και ακραιφνείς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ με βάση και έλεγχο των ισολογισμών τους ! Οι Αυτοαπασχολούμενοι και Ελεύθεροι Επαγγελματίες που κολλάνε ? Με ποια αιτιολογία θεωρούνται …μη βιώσιμοι, δηλαδή πεθαμένοι, και …πρέπει να κλείσουν !
    Τώρα είναι δημοσιογραφικό η …..θεσμικό το..παραπάνω απόφθεγμα ?

    Reply
  • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 16:40
    Permalink

    Για τη τριμερή συμμετοχή του δημοσίου την οποία το……δημόσιο λέγεται ότι δεν έχει καταβάλει τι έχουν να πουν οι …θεσμοί ? Τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία των ΔΕΚΟ κλπ. φορέων και επιχειρήσεων του δημοσίου, την ανάλωση του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών τραπεζών και τη βάση νόμου εκκαθάριση τους, τα γνωρίζουν οι…θεσμοί? Εγώ θα έλεγα ότι ΔΕΝ τα γνωρίζουν, η ΔΕΝ θέλουν να τα γνωρίζουν. Γιαυτό να σταματήσουν επιτέλους να επικαλούνται τους…θεσμούς. Μπορούμε και μόνοι μας, αν θέλουμε, να βάλουμε τάξη και να αποδώσουμε επιτέλους ευθύνες στους υπαίτιους της οικονομικής καταστροφής που μας έκαναν ρεζίλι των σκυλιών και τα ρίχνουν τώρα στους …ιθαγενείς της χώρας για να καλύψουν τις δικές τους ευθύνες.
    Μια από τις λύσεις θα ήταν η άμεση δέσμευση και εκποίηση των αδικαιολόγητων περιουσιών όσων συμμετείχαν τη τελευταία 20 ετία σε διοικήσεις ΔΕΚΟ, ασφαλιστικών φορέων κλπ. Δημόσιων επιχειρήσεων και επιτέλους η απεξάρτηση και κατ επέκταση σωστή και δίκαιη άσκηση της Δικαστικής Εξουσίας, η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη στην εσκεμμένη μπαχαλοποίηση του Δημόσιου Τομέα. Ολα αυτά ίσως είναι εφικτά μόνο με …οικουμενική Δικαστική εξουσία γιατί ο …Αρειος Πάγκος και το ΣτΕ με τις συνηθισμένες ανέλεγκτες κρίσεις, αλλά κυρίως με τις αλλεπάλληλες αντικρουόμενες και αντιφατικές αποφάσεις τους μάλλον ΔΕΝ μπορούν !

    Reply
  • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 16:10
    Permalink

    Αν γνώριζαν ότι οι…..λεγόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές, βασίζονται σε παράνομες χρεώσεις και παράνομα πρόστιμα, προσαυξήσεις και επιτόκια θα τα έλεγαν αυτά? Για όλες τις παράνομα υπολογισμένες και μονομερώς δήθεν επιβεβαιωμένες οφειλές, αλλά και τις παράνομες εισπρακτικές συμπεριφορές , με εκβιασμούς και …. επιλεκτικά χορήγηση ενημερότητας, με άρνηση παροχής υπηρεσιών, με απίστευτη ταλαιπωρία των ανυποψίαστων …ασφαλισμένων, με καταχρήσεις και κακοδιαχείριση των διοικήσεων, με ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με τα …….δήθεν αποθεματικά που δεν υπήρχαν αφού οι άθλιοι…θεωρούσαν όλα αυτά τα χρόνια …αποθεματικό ότι είχε διαθέσιμο το ταμείο κλπ.κλπ.,
    καθώς και για ότι άλλο τυχόν μου διαφεύγει, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ οι …θεσμοί?

    Αλήθεια τι μας λένε οι ….θεσμοί σχετικά με τη μη έγκαιρη βεβαίωση των συντάξεων ιδίως λόγω διαδοχικής ασφάλισης και τη μακροχρόνια 4-5 χρόνια καθυστέρηση υπολογισμού τους. Τι σχέση έχει η …καταβολή με τον λογιστικό υπολογισμό. Δηλαδή όταν ο φορέας αδυνατεί λόγω έλλειψης ρευστότητας να καταβάλει εγκαίρως τις συντάξεις, σταματάνε οι υπάλληλοι του να …δουλεύουν και να υπολογίζουν τις συντάξεις?

    Reply
  • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 15:24
    Permalink

    Ασφαλιστικές εισφορές γενικώς και αορίστως; Οχι. Το ΙΚΑ είναι ασφάλιση επι έργου. Το ΤΕΒΕ -ΚΛΕΒΕ είναι αυτασφάλιση. Απαιτούν χρήματα-εισφορές, απο μη δεδουλευμένα, μη εισπραχθέντα, μη δυνάμενα να πληρωθούν. Καμμία ομοιότητα. Έλεος !!! Οι χρεώσεις ΤΕΒΕ είναι δεκαπλάσιες σε σχέση με το εισόδημα του μέσου επαγγελματία. Κανένα κανάλι, κανένας δημοσιογράφος δεν το πρόβαλλε. Όλοι συντάσσονται με τους εγκληματίες οι οποίοι κάνουν πως κυβερνούν 42 χρόνια. Ποιόν δημοσιογράφο να λυπηθώ και γιατί; Τασιόπουλος Παναγιώτης Ιδρυτής και πρόεδρος ΚΟΜΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ κ. ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Κ.ΕΠ.Α.Ε.

    Τηλ. 697.680.32.85

    Reply
    • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 16:55
      Permalink

      Εδώ μέχρι πρότινος έστελναν κόσμο στη…φυλακή, όχι γιατί όφειλε εισφορές, αλλά γιατί καταχράστηκε …λέει τις ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ εισφορές του …εαυτού του !
      Εδώ ακόμα σήμερα θεωρείται…λέει κάθε ένας που είχε ασφαλιστεί πριν τη 01.01.1993 (δηλαδή ήταν τότε κάποιας ηλικίας) ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ και εάν άρχιζε μετά την ως άνω ημερομηνία και οποιαδήποτε άλλη παράλληλη δραστηριότητα τον υποχρέωναν να ασφαλιστεί και για αυτή τη δεύτερη παράλληλη δραστηριότητα !
      Εδώ θεωρούν κάθε ένα που κάνει τυπικά έναρξη εφ όρου ζωής …πελάτη τους και αγωνίζονται λυσσαλέα να τον διατηρούν ασφαλισμένο, έστω και εάν δεν έχει τις προϋποθέσεις απαιτώντας εισφορές εν γνώσει τους ότι δεν θεμελιώνει δικαίωμα σύνταξης.
      κλπ.κλπ.κλπ. που δεν πρέπει να μάθουν οι…Θεσμοί ! Δυστυχώς για εμάς οι δικοί μας θεσμοί αδιαφορούν και αφήνουν όλους αυτούς που ευθύνονται να κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα μας και μάλιστα επαίρονται για τα κατορθώματα τους !

  • 14 Σεπτεμβρίου 2016 at 14:37
    Permalink

    1ον) Οι επιχειρησεις χρωστανε γιατι τα χαρατσια (τελη) και οι φοροι ειναι υπερογκοι σε σχεση με την κινητικοτητα της αγορας (δλδ τα χρεη τα δημιουργησε το κρατος με υπερβαση στο φορολογικο) 2ον) Αν κλεισουν 548.000 επιχειρησεις που χρωστανε στον ΟΑΕΕ τι θα μεινει ?… τιποτα και θα ειναι προσφορο εδαφος για τις δικες τους πολυεθνικες ..!! 3ον) Αν κλεισουν οι εμποροι , στην συνεχεια θα κλεισουν και οι εισαγωγεις/χονδρεμποροι οι οποιοι πιθανον δεν χρωστανε και ειναι υγιεις αλλα ΔΕΝ θα ψωνιζουν οι πολυεθνικες που θα ερθουν απο αυτους ..!! ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ???

    ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΈΡΡΕΥΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ????

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *