ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ

«Οι έλληνες εργοδότες στην Αυστραλία, κυρίως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, συμπεριφέρονται στους συμπατριώτες τους, χειρότερα και από τους έλληνες…της Ελλάδας. Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά, προκειμένου να αντιληφθείς, από που «αντλούν» τα πατήματα τους. Καταρχήν, είναι πολύ δύσκολο να μεταναστεύσεις και να δουλέψεις στην Αυστραλία. Πολύ δύσκολο. Στην Αυστραλία, το κράτος λειτουργεί με όλη την σημασία της έννοιας. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να τηρηθούν, αλλιώς δεν θα καταφέρεις τίποτα απολύτως. Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, και το έκανα και εγώ, είναι να επισκεφθείς την χώρα ως φοιτητής, να σου «βγάλουν» δηλαδή μια student visa και να παρακολουθήσεις τα μαθήματα της σχολής που επιθυμείς. Κάπου εδώ όμως, ξεκινούν και τα προβλήματα. Ο νόμος ορίζει, ότι ως φοιτητής δικαιούσαι να δουλέψεις μόλις…20 ώρες την εβδομάδα. Με 20 ώρες την εβδομάδα όμως, δεν «βγαίνεις» με τίποτα. Η ζωή εδώ είναι πολύ ακριβή. Όταν εργάζεσαι ως φοιτητής, δικαιούσαι το κατώτατο μισθό, που είναι 18 δολάρια Αυστραλίας την ώρα. Αν πιάσεις δουλειά αλλού, τα χρήματα που θα εισπράττεις, θα είναι αναγκαστικά μαύρα. Αν σε πιάσει όμως το κράτος να εργάζεσαι παρανόμως, σε στέλνει με την «μία» στο αεροδρόμιο και φεύγεις πίσω σπίτι σου ή όπου αλλού θες να πας. Ο ιδιοκτήτης πληρώνει μόνο ένα πρόστιμο. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις έναν αυστραλό εργοδότη, που θα το κάνει αυτό. Να απασχολεί κάποιον «μαύρα». Σε αντίθεση με τους έλληνες εργοδότες, οι οποίοι επιδίδονται «αβέρτα» στο σπορ. «Προσλαμβάνουν» συμπατριώτες τους, για να «εξυπηρετηθούν» και οι δύο πλευρές. Να βγάλει δηλαδή ο άλλος το έξτρα χαρτζιλίκι για να ζήσει και ο επιχειρηματίας να έχει στην δούλεψη του «αόρατους» εργαζόμενους που θα του κοστίζουν πολύ λιγότερο» δηλώνει στο bangladeshnews. gr, έλληνας chef της Μελβούρνης

Centro_Oakleigh
Φωτογραφία αρχείου
Oakleigh 4
Φωτογραφία αρχείου
ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΔΙΣΤΑΓΜΟ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ…

«Για να παραμείνεις όμως στην Αυστραλία, πρέπει να βρεις κάποιον πρόθυμο εργοδότη να σου προσφέρει sponshorship. Σκέψου το σαν μια μόνιμη άδεια εργασίας, η οποία όμως συνοδεύεται, και από κάποιες προϋποθέσεις. Τα χρήματα που πρέπει να σου δώσει, ανέρχονται στα 56.000 δολάρια τον χρόνο. Είναι πολύ σπάνιο να σου προσφέρει έλληνας εργοδότης sponsorship. Αυτό το κάνουν μόνο οι αυστραλοί εργοδότες. Προσωπικά, ήμουν πολύ τυχερός, καθώς βρήκα έλληνα επιχειρηματία που μου το πρόσφερε. Σε περίπτωση που λήξει η student visa και δεν έχεις βρει sponshorship, πρέπει να σπουδάσεις ξανά. Γνωρίζω παιδιά που είναι φοιτητές…5 χρόνια. Το κράτος, το βολεύει πολύ αυτή η κατάσταση, γιατί βγάζει «τρελά» χρήματα από τις σχολές. Τι συμβαίνει τώρα στα ελληνικά καταστήματα εστίασης, και ειδικά στην περιοχή του Oakleigh, που είναι μια ελληνική παροικία, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλοί έλληνες επιχειρηματίες; Όλα σχεδόν τα μαγαζιά είναι φαγάδικα. Μιλάμε για πολύ χρήμα. Πολύς κόσμος. Δούλεψα εκεί και ξέρω τι λέω. Άκου: Ενώ ο μισθός, όπως σου είπα, είναι 18 δολάρια την ώρα, οι έλληνες εργοδότες προσφέρουν 15,14, ακόμη και 12 δολάρια την ώρα. Δουλεύεις μόνο όταν έχει δουλειά και βεβαίως πληρώνεσαι μόνο για τις ώρες εκείνες. Μπορεί δηλαδή να πας στις 10:00 το πρωϊ, να δουλέψεις μέχρι τις 14:00, και μετά, επειδή δεν θα έχει δουλειά, να σου πει «φύγε, κάνε καμιά βόλτα και έλα αργότερα να δουλέψεις». Σε κρατά «όμηρο». Εννοείται ότι ο εργοδότης που σε απασχολεί μαύρα, δεν πληρώνει ούτε το superannuation που οφείλει απέναντι στο κράτος. Για λόγους ευκολίας, ας το χαρακτηρίσουμε ως τις…εργοδοτικές του εισφορές. Στην Αυστραλία, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει στον αντίστοιχο κρατικό φορέα, τα χρήματα της ασφάλισης του εργαζόμενου. Δεν το κάνει. Επομένως, εσύ φαίνεσαι σαν να δούλεψες 20 ώρες, ενώ στην πραγματικότητα εργάστηκες…80. Προσέξτε κάτι: Οι δηλωμένες ώρες αφορούν αυτούς που σπουδάζουν κάτι σχετικό με την εστίαση. Αν είσαι π.χ, οικονομολόγος, δουλεύεις εξ’ολοκλήρου «μαύρα». Έτσι και αλλιώς, σε περιμένει άλλη δουλειά. Η ανασφάλιστη εργασία «πιάνει» τους συμπατριώτες του, ιταλούς,ρώσους, κτλ. Και αν εσύ δεν θέλεις να δουλέψεις για τόσα λίγα χρήματα, σου λέει «φύγε, περιμένουν και άλλοι».

The-Nibble-Meat-Me-Oakleigh-01

ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΣΧΗΜΑ. ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ…

«Δεν πληρώνουν επίσης γιορτές, αργίες, Σαββατοκύριακα και άδειες. Όσον αφορά την συμπεριφορά τους απέναντι στους έλληνες, είναι τραγική. Τραγική. Έχω εργαστεί σε μαγαζί, στο οποίο η ιδιοκτήτρια μας φώναζε «πεινασμένους», «ήρθατε εδώ για να φάτε ένα κομμάτι ψωμί» και άλλα πολλά τέτοια. Η στάση τους απέναντι μας είναι θλιβερή. Πρόσφατα, έλληνας εργοδότης χτύπησε ένα νέο παιδί που δούλευε σε αυτόν. Το παλικάρι, αναγκάστηκε να φωνάξει την αστυνομία. Πιστεύω ότι μας φθονούν, γιατί τα περισσότερα παιδιά που έρχονται εδώ ειναι μορφωμένα. Θυμάμαι, δούλευα στο Oakleigh όταν εμφανίστηκε ένας γέρος, ο οποίος μας αποκάλεσε… «Αλβανούς της Αυστραλίας». Ήταν μεγάλος και δεν ήθελα να μαλώσω μαζί του. Του είπα μόνο, πως δεν δέχομαι παρατηρήσεις από κάποιον που μένει τόσα χρόνια στην Αυστραλία και ακόμη δεν έχει μάθει να μιλά…αγγλικά. Άλλο και αυτό. Τόσα χρόνια στην Αυστραλία και ακόμη δεν έχουν μάθει την γλώσσα. Μιας που αναφέρθηκα ξανά στο Oakleigh, να σου πω, προκειμένου να σου αποδείξω τι αρχιαπατεώνες είναι οι έλληνες, πως εργαζόμουν σε εστιατόριο της περιοχής. Ήμασταν 7 μάγειρες, οι 4 δεν φαίνονταν «πουθενά», και αυτός παρουσίαζε μόνο τους 3 υπαλλήλους με τις 20 ώρες εργασίας που αντιστοιχούσαν στον καθένα. Άρα 60 ώρες την εβδομάδα και «καθάριζε». Ξέρεις πόσες ώρες δούλευα μόνο εγώ; 80! Αν πας εκεί και μπεις σε ένα μαγαζί, θα αντικρίσεις δεκάδες εργαζόμενους. Δηλωμένοι, θα είναι μόνο μια «χούφτα». Κάποτε, έγραψε κάποιος ένα άρθρο για τις άσχημες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες εργαζόμενοι από τους συμπατριώτες τους στην Γερμανία, και η γυναίκα ενός επιχειρηματία σχολίασε «σαν δεν ντρέπονται οι αισχροί, να κάνουν τέτοια πράγματα». Γέλασα και της είπα, πως είναι δυνατόν να μιλάει εκείνη, όταν κάνει τα ίδια και χειρότερα. Απίστευτη υποκρισία…».

eaton
Φωτογραφία αρχείου
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ…

«Να σου πω κάτι ακόμη για τους έλληνες της Αυστραλίας; Το μόνο που παραδέχομαι είναι, πως δούλεψαν πολύ σκληρά όταν ήρθαν εδώ. Σαν τα σκυλιά. Σε αυτό, τους βγάζω το καπέλο. Υπάρxει μια μερίδα νομοταγών πολιτών. Που δεν παρανομούν. Που νοιάζονται για τους συμπατριώτες τους. Τους βοηθούν. Από την άλλη όμως, υπάρχουν και αυτοί που λειτουργούν ως μέγιστοι φοροφυγάδες, κλέβουν το κράτος αβέρτα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα λεφτά. Λεφτά, λεφτά, λεφτά. Θα πουλούσαν και την μάνα τους στο διάολο για να κερδίσουν περισσότερα. Και προσέξτε, τα χρήματα που βγάζουν δεν τα ξοδεύουν, τα βάζουν όλα στην τράπεζα. Αυτός είναι ο μεγάλος τους καημός. Ποιος έχει τα περισσότερα χρήματα στην τράπεζα. Γνωρίζω ανθρώπους, επιχειρηματίες, με πολλά λεφτά στην άκρη, που παίρνουν σύνταξη και πάνε να δουλέψουν…ως καθαριστές για να βγάλουν παραπάνω. Απίστευτες καταστάσεις. Όσον αφορά την επιδειξιομανία τους, την εξάρτηση τους από το αλκόολ, τα ναρκωτικά, τους ξυλοδαρμούς των γυναικών τους, τα καζίνο και τον ιππόδρομο, θα στα πω άλλη φορά. Ο μύθος τους καταρρέει…».

Australia Day 2014

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ

40 thoughts on “ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ

  • 22 Ιουλίου 2016 at 01:16
    Permalink

    AH ELLADA ARHAIA XOPA MA TI MALAKAIS BGAZEIS TOPA.

    Reply
  • 18 Ιουλίου 2016 at 17:23
    Permalink

    Ρε καραγκιόζηδες ολα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια! !
    Φυσικά υπάρχει εκμετάλλευση από μερικούς Έλληνες εργοδότες όπως και από αυστραλους
    Ξεχνάτε τι έγινε με τα kfc ????
    20000 ώρες καλείται τώρα να πληρώσει χώρια το πρόστιμο! !!
    Και οι παλιοί Αυστραλοί μερικοί την λαμογια την έχουν στο αίμα τους! !!
    Και στο οκλι όλοι ξέρουμε τι γίνεται! !!@
    Αυτά τα ολίγα!
    Κώστας φορτηγανζης Μνημονιακος μεταναστης! !

    Reply
  • Pingback: Στα κάτεργα της «ελληνικής ομογένειας» | πέμπτο κύμα

  • Pingback: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ RUSSELL

  • Pingback: ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΣΟΦΟΥ κι άλλα επίσης… φωτιστικά… | ΓΑΜΟΣ & ΖΩΗ

  • Pingback: ΤΑ …ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΣΟΦΟΥ…. ΣΑΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ! | tsepispress- ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΣΕΠΗΣ

  • Pingback: ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ! | PRESS-LIBERTY

  • Pingback: Στα κάτεργα της ομογένειας, οι Έλληνες εκμεταλλεύονται Έλληνες!!! – Newspolis

  • Pingback: Στα κάτεργα της ομογένειας, οι Έλληνες εκμεταλλεύονται Έλληνες | Φούιτ.gr

  • 11 Μαΐου 2016 at 12:32
    Permalink

    Καταστρέψατε οικονομικά ηθικά και πολιτιστικά
    Την πατρίδα . Και όχι μόνο αυτοί ολοι σας μαζί
    Έρχεσαι εδώ τωρα και με μια βαλίτσα γεμάτη
    Άλλοθι μας λες οτι να και εδώ στην αυστραλια οι
    Έλληνες εργοδότες ειναι ζώα αγράμματοι
    Κλέφτες και πολλα διαφορα λοιπόν
    Μετανάστες στην ελλαδα
    Αλβανοί 5 ευρώ την ημέρα
    Πακιστανοί Ινδοί και άλλοι εργοδότης
    Τα φανάρια σε ολοι την επικράτεια
    Το λοιπόν φίλε μου
    Το παρατσούκλι lamogio land δεν ειναι τυχαίο
    Just go back
    You are mentaly challenged
    Regards Andrew

    Reply
    • 13 Μαΐου 2016 at 10:32
      Permalink

      Μην λες «Την πατρίδα».
      Τώρα έχεις άλλη πατρίδα, έχεις ρίξει μαύρη πέτρα πίσω σου και συ και οι υπόλοιποι ούτε τους συμπατριώτες σας δεν στηρίζετε, άρα δεν είναι συμπατριώτες σας. Μαθαίνουμε πολλά για την συμπεριφορά της πλειοψηφίας της «ελληνικής κοινότητας» εκεί και όχι μόνον από το web, αλλά από κοντινούς συγγενείς και φίλους.
      Και όχι μόνον εκεί. Πολλοί Αυστραλοί, Αμερικανοί, Γερμανοί κλπ ελληνικής καταγωγής εκμεταλλεύονται τους Έλληνες μετανάστες.
      Ντροπή τους να λένε ότι είναι Έλληνες, ειδικά εσείς γιατί; Για να τη βγείτε στην πλειοψηφία των Αυστραλών που είναι πρώην Άγγλοι κατάδικοι; Λέτε ένα «Έλληνες» να παίξετε ότι έχετε καλύτερη καταγωγή και αισθάνεστε ευγενείς; Φέρεστε στους Έλληνες σαν γνήσιοι Τούρκοι, αυτήν την καταγωγή να δηλώνετε.
      Βεβαίως δεν έχετε καμία υποχρέωση να βοηθήσετε, αλλά μην το παίζετε Έλληνες. Και αν δεν είστε νομοταγείς δεν έχετε δικαίωμα να μιλήσετε καν. Που θα μιλήσεις και από πάνω και θα του πεις να φύγει.
      Το λοιπόν φίλε μου, όπως μας λές να φύγουμε επειδή κατά τη γνώμη σου έχεις δικαιώματα στην Αυστραλία γιατί πήγες πρώτος, με την ίδια λογική και εμείς έχουμε δικαιώματα στην Ελλάδα γιατί μείναμε εκεί και σου λέμε να μην δηλώνεις Έλληνας, να δηλώνεις αυτό που είσαι. Δεν σε θέλουμε βρε, άλλη φυλή είσαι.

    • 15 Μαΐου 2016 at 09:08
      Permalink

      Φίλε Andrew εσείς όλοι εδώ στην Αυστραλία οι Έλληνες πασχετε πολύ από depression και βγάζετε συντάξεις απο 30 χρονών και δυστυχώς οι περισσότεροι από εσάς δεν πρέπει να μιλάτε καν για την Ελλάδα γιατί δεν είστε καν Έλληνες εκτός ελαχιστον εξαιρέσεων οι είστε Έλληνες με ε μικρό και όχι κεφαλαίο αν τυχαινε να γίνει εδώ ότι έγινε στην Ελλάδα οι 9 στους 10 από εσας θα αυτοκτωνουσαν γιατί δεν θα μπορούσαν πια να αγοράσουν μερσεντες και μπεμβε και να παν διακοπές στην Ταϊλάνδη άσε το επίπεδο μορφωσης σας σε σχέση με εμάς που ήρθαμε τώρα ότι κάνουμε εμείς στο δημοτικό εσείς ίσως το κάνετε στο λύκειο

    • 21 Ιουλίου 2016 at 20:45
      Permalink

      Dear Andrew my boy, I have only been living in Greece for 12 years now and what you are saying is bs … I copped exactly what he is saying from Greekaustralian employers. και τωρα που ζω εδω στην Ελλαδιτσα βλεπω πως ολοι εσεις κατω μας βλεπετε εμας εδω. ειτε ως εργοδωτες ειτε ως συγγενεις .. γιαυτο λιγα να λες οταν ξερεις λιγα.

  • 11 Μαΐου 2016 at 10:57
    Permalink

    Ειμαι ελληνας που ηρθα στην αυστραλια.4 χρονια πριν. Η δική μου εμπειρια λεει οτι ολοι μας ανεξαιρετως καταγωγης ειμαστε καλοι η κακοι. Τα παντα ειναι θεμα χαρακτηρα.

    Reply
  • Pingback: Έρευνα:Στα κάτεργα της ομογένειας, οι Έλληνες εκμεταλλεύονται Έλληνες | Diogenis-Press

  • 11 Μαΐου 2016 at 03:57
    Permalink

    Ιδέα δεν έχετε μπορεί να είναι αμόρφωτοι όπως είστε και εσείς με αυτά που λέτε δηλαδή σας τα χρωστάνε οι ομογενείς επειδή είσαστε Έλληνες και θα πρέπει αν σας το κάνουν ευκολάκι δεν το κατάλαβα αυτό εμ παράνομη είσαστε εμ ευκολάκι το θέλουμε και γιατί θα πρέπει ο άλλος να βάλει τα λεφτά του για εσάς που σας ξέρει ??? μάθετε ότι η παράνομη εργασία είναι και γ’αυτόν πολύ επικίνδυνη και ότι αυτά που θα βγάλει από εσάς τους παράνομους θα πρέπει να τα χαλάει και αυτός παράνομα …

    Reply
  • 11 Μαΐου 2016 at 01:24
    Permalink

    1) Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν γίνεται να ζήσεις στην Αυστραλία με 20 ώρες/εβδομάδα, από τη στιγμή που στη Δανία γίνεται.
    2) Επίσης, όταν εγώ ήρθα στην Δανία, αναγκαστικά, έκανα πολύ σκληρές δουλειές (ολονύκτιες διανομές εφημερίδων) που κανένας συμπολίτης μου δεν δέκτηκε να κάνει, τουλάχιστον απ’ όσο ξέρω.
    3) Ακόμη, να πούμε ότι το μαύρο χρήμα υπάρχει παντού και, προς τους ενδιαφερόμενους/επίδοξους, μην πιστεύετε οποιονδήποτε σας πει ότι δεν υπάρχει!
    4) Κι εγώ έχω ιστορίες με Έλληνες εργοδότες, αλλά και με Έλληνες που πάνε σε άλλη χώρα. Π.χ., κι εμένα άσχετοι μου ζητάν να τους βρω σπίτι/φιλοξενήσω/βρω δουλειά καλών αποδοχών χωρίς να πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα κλπ.
    5) Δεν ξέρω για Αυστραλία, αλλά όσον αφορά στους παλαιούς μετανάστες Δανίας (και, χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, λοιπής Ευρώπης) που τώρα (2016) έχουν ηλικίες περί τα 50-60, ΔΕΝ φαίνεται να έχουν ζήσει τόσο «σκληρά» όσο τα παρουσιάζουν. Μην ξεχνάτε ότι την εποχή που έφευγαν εν γένει μπορούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους *και* στην Ελλάδα.

    Συμφωνείτε/διαφωνείτε;

    Reply
  • 9 Μαΐου 2016 at 14:47
    Permalink

    Τα δύο πρώτα χρόνια στο Βέλγιο άλλαξα πέντε ‘Ελληνες εργοδότες και όλοι με είχαν στα μαύρα.
    Το τρίτο χρόνο επιτέλους δηλώθηκα … από Τούρκο εργοδότη.
    Το τέταρτο ξαναπήγα σε Έλληνα, πάλι στα μαύρα, πέρασα τετράμηνο αδήλωτος (ενώ η συμφωνία ήταν οτι θα με δήλωνε 4ωρο) …αλλά τώρα είχα γραφτεί στο σωματείο FGTB και τώρα πληρώνει και για τους υπόλοιπους.
    Του πήγαν τα χαμπέρια για 20 χιλιάδες πρόστιμο και ένσημα 8ώρου (με υπερωρίες) για τέσσερις μήνες .
    Τώρα κλαίει.

    «ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ …. ΑΣ ΕΓΕΡΘΟΥΜΕ !!!!»

    Reply
  • 9 Μαΐου 2016 at 12:19
    Permalink

    Εγω πιστεύω οτι τελικά οι περισσότεροι Έλληνες όπου και να πανε να ανοίξουν επιχείρηση θα συμπεριφερθούν με τον ίδιο τροπο . Αυτα που γράφει το άρθρο γίνονται και εδώ, δεν είναι και κάτι καινούριο . Εδώ δεν τα έχεις ζήσει αυτα ; Γιατι εγω ναι . Και σε πολυ χειρότερο βαθμό γιατι και εγω ειμαι μετανάστρια στην Ελλάδα και απο μια χώρα που ακόμα και μετά απο τόσα χρόνια που ζούμε εδώ μας συμπεριφέρεστε με περιφρόνηση άσχετα που εμείς η νέα γενιά τον «Αλβανών » είμαστε σπουδαγμένα παιδιά και με ελληνοποιημένη πλέον συμπεριφορά, δηλ δεν διαφέρουμε σε τίποτα με τους Έλληνες απλά δεν είμαστε «Έλληνες »
    Αλλα δεν είσαστε οι μόνοι που το ζείτε αυτο απο πατριώτες σας όταν μετανεσταιυετε σε άλλες χώρες και » υποχρεούστε » να δουλεύεται σε Έλληνες επιχειρηματιες και σας συμπεριφέρονται με αυτο το τροπο . Το ίδιο συναντάμε και εμείς οι «Αλβανοί» με τους Αλβανούς της Ελλάδας . Που πραγματικά εγω προσωπικά λόγο οτι το έχω ζήσει δεν θα ξανα δούλευα ποτε πια σε Αλβανό . Άρα βγαίνουμε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι άσχετος τον τόπο καταγωγής του , που έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες για μια καλύτερη ζωή υπέφεραν για να καταφέρουν αυτα που έχουν καταφέρει , και όταν έρχεται η ωρα αυτοί να προσφέρουν μεροκάματα στους άλλους ξεχνάνε ποιοι ήταν και πως φτάσανε ως εκεί και αρχίζουν και πατάνε κόσμο, λες και έχουν πιάσει τον ουρανό με τα άστρα . Τεσπα Υ.Γ Μετανάστες Έλληνες η Αλβανοί όπου και αν βρίσκεστε πάρτε χαμπάρι οτι αυτοί που σε εκμεταλλεύονται πιο πολυ θα είναι οι πατριώτες σου ειδικά αυτοί που δεν είχαν κάποτε να φάνε , τώρα το παίζουν οι δήθεν πλούσιοι . Α και δεν το λέω Επιδη ζηλεύω , γιατι μπράβο σας που καταφέρατε να φτάσετε ως εκεί , αλλα Επιδη κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσετε το κεφάλι σας πίσω στο παρελθόν σας να θυμηθείτε τι περάσατε και πως σας συμπεριφεροντουσαν και μην κάνετε τα ίδια σε άλλους .

    Reply
  • 27 Απριλίου 2016 at 10:40
    Permalink

    Παντού υπαρχουν παράσιτα !!!!
    Σκουπίδια !!!
    Εγώ βρέθηκα σαν νέο μετανάστης Έλληνας στο sydney , συνάντησα σκουπίδια που με εκμεταλλεύτηκαν , και στη διαδρομη βρέθηκα με ενα κύκλο ανθρώπων Ελλήνων και Μη που νιωθω σαν να ειμαι συγγενής τους !!!!

    Reply
  • 27 Απριλίου 2016 at 02:30
    Permalink

    Να κανετε και μια ερευνα να δειτε ακριβως ποσο ακριβά ειναι για εναν επιχειρηματια να κρατησει μαγαζακι στην Αυστραλία. Οι φοροι και κανονες ειναι εξοφρενικες. Οσο και να μην σας αρεσει να το ακούτε δυστυχώς η μεγαλύτερη παρτίδα ελληνων που εχουν έρθει στην Αυστραλία αυτην την στιγμη ειναι απο τους χειρότερους, αταλαντους και τεμπελιδες εργαζομενους που εχω δει στην ζωη μου. Εχω ζησει και εργαστει σε 3 χωρες. Πραγματικά η δουλειά που βγαζουν δεν αξιζει ουτε 18 δολάρια την ωρα.

    Ζουσα και εργαζομουνα Ελλάδα για αρκετά χρονια ως σερβιτόρα και σε μπαρ οποτε ξερω οτι οντως στην Ελλαδα γενικα οι ελληνες δεν ειναι τεμπελιδες και οντως δουλεύουν σκληρα. Δυστυχώς ομως πολλοι απο αυτοί που έχουν ερθει στην αυστραλια τωρα τελευταία ειναι οι χειρότεροι των χειροτερων.

    ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδότης δεν ειναι τοσο χαζος ωστε να μην κανει οτι ειναι εφικτό στην θεση του ωστε να κρατησει εναν καλο εργάτη. Ο καλος εργατης ειναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο μιας επιχείρησης.

    Εαν δεν το αξιζεις, τοτε δεν το αξιζεις και παρε το χαμπαρι.

    Περι το sponsorship θα ήθελα επισης να πω το εντελως αυτονόητο. Κανενας, ειτε ειναι Έλληνας, Κινεζος, Άγγλος κτλ δεν θα ξοδέψει 50 κατι χιλιαδες δολάρια σε καποιον ο οποιος δεν εχει δουλευψει τουλαχιστον καπου καλα και τιμια για 2 χρονια…Εσύ θα το πληρώνες;

    Εδω λαμβανω μηνηματα απο ατομα που δεν ξερω καν που δεν τους εχω δει ποτε να δουλεύουν και μου ζητανε sponsorship επειδή εχω μαγαζι και ειναι γνωστος, γνωστόυ και τους ήρθε κατακουτελα η έννοια το να εισαι μεταναστης και δεν μπρουν να αντεπεξέλθουν στην πραγματικοτητα. Η παράνοια στο μεγαλείο της.

    Ειμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι που γκρινιαζουν για τις συνθήκες εργασιας και μισθολόγιας ειναι και οι ιδοι που οταν ζουσανε ελλαδα πληρωνανε τον αλβανο, βουλγαρο, πακιστανο μεταναστη πολυ χαμηλοτερα απο τον Ελληνα.

    Λοιπόν πάρτε το χαμπάρι, ειστε μεταναστες. Δεν ενδιαφερει κανεναν τι εισαι και ποιος ησουνα στην Ελλαδα. Μονο οι πράξεις μετρανε. Και εαν μιλας περισσότερο απο οτι πραττεις τοτε να ξέρεις ότι δεν είναι η Αυστραλία για σενα.

    Και εαν δεν μπορείς να μιλησεις την γλωσσα και ουτε δείχνεις θέληση να την μαθεις την γλωσσα τοτε παντα θα πληρωνεσαι λιγοτερα απο τον αυστραλο.

    Reply
    • 27 Απριλίου 2016 at 10:39
      Permalink

      Τα σχόλια σου είναι τουλαχιστον προσβλητικά…. Εζησα πολλά χρόνια στην Αυστραλία για να ξέρω οτι πας να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα! Οι Έλληνες που γίναν μεταναστες στην Αυστραλία, οχι απλά δεν είναι τεμπέληδες αλλα αντιθετως δουλευουν τρελες ωρες για να πάρουν ψίχουλα….ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ!! Οσο για για το σπονσορσιπ, εννοειται οτι ο εργοδοτης θα το σκεφτει πολυ καλα γιατι μιλαμε για 56000 το χρονοκαι πολλες πολλες ευθυνες. Οσο για το αρθρο, θα διαφωνησω με τον παληκαρα στο ότι ολοι οι Ελληνες εργοδοτες κανουν το ιδιο… ΟΧΙ! δεν είναι όλοι. Ειναι ομως πολλοί. Για να καταλαβεις,, και ΕΝΑΣ να ηταν πάλι θα ηταν ενας παραπανω απο οτι θα επρεπε… Και μην μπρεδευεσαι: Η κακια που βγαζεις είναι καθαρα προΊον της ψυχης σου και δεν οφειλεται σε κανεναν «τεμπελη»…….

    • 4 Μαΐου 2016 at 01:02
      Permalink

      Τι μας λες ρε καραγκιοζάκο;;;;!!!

      Αν δεν βγαίνεις σαν επιχειρηματίας και σου έρχεται ακριβά να κρατήσεις ένα μαγαζάκι στην Αυστραλία και να καλύψεις τις υποχρεώσεις σου ως εργοδότης, να πας να γαμηθείς ή να στρώσεις κώλο για να βγάλεις τη δουλειά μόνος σου χωρίς προσωπικό ή να το κλείσεις το μπουρδέλλλο σου και να πας να πιάσεις μια δουλειά ως υπάλληλος… και κυρίως, να βρεις Έλληνα εργοδότη, για να νιώσεις πόσο βαθιά στο λαρύγγι σου χώνει την πούτσα του!!!

      Ξεφτιλισμένα κι αμόρφωτα υποκείμενα, που όπου κι αν βρεθείτε, κουβαλάτε τη γαμημένη τη λαμογιά από το χωριό σας παντού!!! Για εσάς ο όρος συνεργασία με υπάλληλο-εργαζόμενο σημαίνει εκμετάλλευση σε επίπεδο γαλέρας!!!

      Όλα τα φούμαρα αυτά που σκέφτηκες να γράψεις εδώ, προφανώς έχεις πολύ σοβαρό λόγο να τα γράφεις… έχεις ή εξυπηρετείς συμφέροντα για να τα γράφεις!!!

      Και το τελευταίο: Όταν εμείς γνωρίζαμε την Αυστραλία από την καλή και την ανάποδη, εσύ δεν είχες φτάσει ούτε στ΄ αρχίδια του μπαμπά σου σε μορφή σπερματοζωάριου!!!

      Σημείωση: Αυτά σου τα γράφει κάποιος που έχει ταξιδέψει κι έχει γνωρίσει το 1/3 του κόσμου!!!

    • 11 Μαΐου 2016 at 01:23
      Permalink

      τι λες μωρη καριολου που θας τους βγαλεις ολους αχρηστους;ανθρωπακια που δεν ξερετε να γραψετε ουτε το ονομα σας ειστε,πλενοπιαταδες και σκουπιζοκωληδες ηταν ολοι οι συγγενεις σου.το μονο που σας ενδιαφερει ειναι η απατη και πως θα κονομησεις περισσοτερα λεφτα εις βαρος καποιου που εχει αναγκη.το σπονσορσιπ σου φαινεται ακριβο αλλα δε σε προβληματιζει να δουλευει ο αλλος μαυρα,ε;καριολα

  • Pingback: Η δική μου ιστορία στη Γερμανία χωρις γερμανικά. Αλήθειες και ψέμματα - Σελίδα 24

  • 26 Απριλίου 2016 at 10:28
    Permalink

    Αυτοι που κανανε την ελληνικη δευτερη ποιοι ειναι?? Γιατι εγω εδω στη Μελβουρνη 3 χρονια ακουω για την ελληνικη που ξηλωνετε απο τα σχολεια κ την ελληνισμο που χανει την ταυτοτητα του…οποιος ενημερωνετε μονο απο το fb να προσεχει τι λεει.. Κ οσο αναφορα για το μισος μερικων προς εμας που φυγαμε νεομεταναστες ενα εχω να πω..»οσα δε φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια»

    Reply
  • 25 Απριλίου 2016 at 23:43
    Permalink

    Tο γεγονός που διαφωνώ είναι γιατί δεν πάει να δουλέψει σε Αυστραλούς αφού ξέρει καλά Αγγλικά.
    Δεν τους χόρτασε εδώ τους Έλληνες εργοδότες το μόνο που τους ενδιαφέρει τους περισσότερους γιατί υπάρχουν και ελάχιστες εξαιρέσεις είναι να βρουν ένα κορόιδο να δουλεύει τσάμπα.Έπρεπε να πάει στην Αυστραλία για να το μάθει?

    Reply
    • 26 Απριλίου 2016 at 09:26
      Permalink

      Γιατί οι Αυστραλοί σαΐνη μου δεν θα δώσουν ποτέ παραπάνω από 20 ώρες εργασία ανά εβδομάδα στον κάθε ένα από εμάς…Και με 20 ώρες/εβδομάδα, δεν μπορείς να ζήσεις στην Αυστραλία, κατάλαβες τώρα;

  • Pingback: Ειδήσεις για την Αυστραλία που μπορεί να ενδιαφέρουν. - Σελίδα 137

  • 25 Απριλίου 2016 at 18:02
    Permalink

    Απ αυτά που διαβάζω απ τους άλλους δηλ, που έγραψαν πριν διακρίνω ένα μίσος ανάμεσα στους νεοφερμένους και τους παλιούς μετανάστες , διότι οι παλιοί εαν νομίζουν ότι είναι Αυστραλοί ή έγιναν τότε πλανάται πλάνη οικτρά. Αυτά που αναφέρει ο νέος μετανάστης το90% είναι αλήθεια , αλλά δεν λέει όμως οτι ένα ποσοστό απ τούς νέους αν και νέοι σε μία ξένη χώρα έχουν κάποιες απαιτήσεις υπερβολικά αδύνατον να γίνουν. Ο γράφων αυτές τις γραμμές ήταν στην Αυστραλία από το 83 έως το 93 .έκανα αρκετά χρήματα μετά από 10 χρόνια και γύρισα στην Ελλάδα με την οικογένεια. Στην Ελλάδα πέτυχα .Από το 93 εως το 2012 τελος έκανα μία αξιόλογη περιουσία ,εκτος απ το σπίτι , εξοχικά 3, αυτοκίνητα 4 ΙΧ 4 της επιχείρησής και φυσικά μία ζωή στα 19 χρονια που οι Ελληνοαυστραλοι για να την ζήσουν δεν τους φτάνουν οσα λεφτά κι αν έχουν και επίσης 5 ζωές. Και το λέω αυτό γιατί ξέρω και το μεν και το δεν. Λοιπόν καλά θα κάνουν οι Έλληνες της κάθε Αυστραλίας όταν πρόκειται να πάρουν στην δουλειά τους υπαλλήλους και δη Έλληνες να φέρονται όπως αρμόζει σε Έλληνες. Να μην ξεχνάμε πως ήρθαν και δεν χρειάζονται τέτοια συμπεριφορά. Πάρτε παράδειγμα αυτούς πού μας έφεραν εμάς και την πατρίδα μας στο σημερινό χάλι (πιστεύω να είμαι κατανοητός) είναι ενωμένοι υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και δεν θα δεις πουθενά υπαλλήλους αυτοις τοις ράτσας ποίοι είναι, ,,,,, πάντως οχι Έλληνες. Ο νοών νοείτω.
    ΠΡΩΤΕΑΣ.

    Reply
  • 25 Απριλίου 2016 at 15:34
    Permalink

    Ακου φιλε αρθρογραφε αυτοι δεν ξερω τι ειναι και τι περασαν για να φτασουν να απασχολουν τοσο κοσμο, πανε δουλεψε σε αυστραλους ρε φιλε η γυρνα πισω στο Ελλαδισταν, σου ειπε κανεις οτι θα σε νοιαστει οταν εσυ δεν νοιαζεσε για την πατριδα σου?

    Την εκανες μπουρδε και πηγες εεκει και πας να τα κανεις τα ιδια, οταν κανεις δικια σου επιχειρηση να δινεις και μπουρμπουαρ μεχρι τοτε Ελληναρα σκασε και κολυμπα σε ξενη χωρα αυτοι που βριζεις εκαναν την Ελληνικη δευτερη και εσυ στην πατριδα σου τα ισοπεδοσες ολα εφυγες και πας να τους κανεις υποδηξεις.

    Δυστηχος ειμαστε στο νετ και δεν μπορω να σε πλακωσω στις σφαλιαρες.

    Reply
    • 26 Απριλίου 2016 at 18:22
      Permalink

      Η ελληνική δεν είναι δεύτερη γλώσσα στην Αυστραλία, μη γράφεις ανοησίες. Μετά από πάρα πολύ πίεση μπήκε, μαζί με πάρα πολλές άλλες, στις γλώσσες που διδάσκονται επίσημα στην Αυστραλία, αυτό είναι όλο.

      http://www.acara.edu.au/languages.html

      Από αυτό και μόνο δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με το θέμα και με το τι συμβαίνει εδώ, οπότε δεν μπαίνω στον κόπο να ασχοληθώ με τις λοιπές αηδίες που έγραψες.

    • 9 Μαΐου 2016 at 16:45
      Permalink

      Μάθε να γράφεις πρώτα!
      Και όταν μάθεις, σκέψου κιόλας πριν γράψεις. Πιθηκομορφο!

  • 25 Απριλίου 2016 at 15:28
    Permalink

    o kirios na pai na doulepsi se afstralo ama exi prowlima me tous ellines.

    kai apo afta pou grafi prepi na ine kai poli ziliaris pou anthropi xoris gramata alla me ton idrotatous ekanan mia kali periousi.

    kirie agnoste opou tha pas prepi na sewese to psomi pou se dini o allos kai ase tis malakies kai tis poniries ama de se aresi sikonise kai fefgis kai pas se kati kalitero.

    Reply
    • 25 Απριλίου 2016 at 15:38
      Permalink

      Στο περιπου τα ιδια γραψαμε.

    • 25 Απριλίου 2016 at 22:02
      Permalink

      Μαθε ελληνικα μας τυφλωσες

    • 9 Μαΐου 2016 at 11:45
      Permalink

      Τι μας λέτε κυριε οτι και να τον ποδοπατατε, θα πρέπει να υποκύψει Επιδη πρέπει να σεβαστεί αυτο το κομμάτι ψωμί που δίνεται ; Και εσείς γιατι δεν σέβεστε την δουλειά του και να του παρέχεται αυτα που δικαιούται ; Και πιστεύω οτι δεν σας ζηλεύει κανεις. Κατεβάστε τα πόδια στην γη, δεν έχετε πιάσει τον ουρανό Επιδη έχετε μια χ-ψ περιουσία .

    • 11 Μαΐου 2016 at 01:28
      Permalink

      στο αρθρο δε γραφει πουθενα οτι ζηλευει καποιον για τα λεφτα του.γραφει οτι οι ελληνες της αυστραλιας ειναι απατεωνες.

  • 25 Απριλίου 2016 at 15:19
    Permalink

    Το αρθρο λεει αληθειες…το κρατος σαν κρατος ξερει κ τι γινετε στο oakleigh κ τι γινετε με τους ινδους ταξιτζηδες κ απλα τ αφηνει γιατι ετσι μπορει κ πιεζει γενικοτερα τους μισθους προς τα κατω…οι ελληνες της αυστραλιας ειναι απειροελαχιστοι…οι περρισοτεροι ειναι ελληνοφωνοι κ ελληνικης καταγωγης….αμορφωτοι αξεστοι απανθρωποι αγενεις φιγουρατζηδεςκ φιλοχρηματοι…οποιος ερχετς εδω μεταναστης οσο μπορει να τους αποφευγει…Mοχωριδης Φωτης νεομεταναστης στη Μελβουρνη απο Θεσσαλονικη…

    Reply
  • 25 Απριλίου 2016 at 13:32
    Permalink

    καλα ολα αυτα αλλα το κείμενο σε μερικά σημεία φασκει κι αντιφάσκει….

    δεν γίνεται το κράτος να λειτουργεί με ολη την ενια τις λέξεως όπως λέτε και πάλι να καταφέρνει ο ελληνας να φέρνει αδήλωτα άτομα για δουλειά…. κάτι δεν πάει καλά… η το κράτος δεν θα λειτουργεί σωστά (που δεν το νομίζω) η το άρθρο σας λέει ψέματα

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *